Bli aktiv

Ønsker DU å gjøre en forskjell for hvalene og stoppe norsk hvalfangts? Det er mye du som privatperson kan gjøre.

Her er konkrete tips til hvordan du kan gjøre en forskjell:

 • Først og fremst – ikke kjøp hvalkjøtt! Når du kjøper hvalkjøtt støtter du samtidig hvalfangstindustrien og bidrar dermed til store lidelser for de individene som blir offer for denne voldelige tradisjonen.
 • Hjelp NOAH ved å bli medlem. NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt – støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter også venner, familie og kjente til å bli medlemmer.
 • Kontakt myndighetene. Ring eller send e-post til dine lokale politikere; du kan be dem om å få slutt på hvalfangst i Norge. Kontakt også politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget og krev at de skal jobbe for et forbud mot hvalfangst, og at Norge i det minste følger IWCs moratorium. Husk vær høflig.
  • Send protestmail til Fiskeriministeren. Kontaktskjema finner du her.
  • Send protestmail til Nærings- og fiskeridepartementet. Kontaktskjema finner du her.
 • Spre informasjon. Del ut løpesedler i din by og snakk med folk du kjenner om hvordan hvaler blir drept og hvordan Norge bryter sin egen dyrevernlov når de fortsetter med denne “tradisjonen”.Send en e-post til aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no for å bestille løpesedler som du kan dele ut. Oppdager du butikker som selger hvalkjøtt kan du også dele ut løpesedler utenfor disse.
 • Snakk med butikkeiere. Butikker som selger hvalkjøtt er med på å støtte industrien, men er ikke dermed alltid bevisst på omstendighetene rundt fangsten. Snakk med butikkeieren om hvilken type industri de støtter eller gi dem en løpeseddel eller et brev (for forslag til hvalbrev; for liste over aktuelle butikker se butikkliste).
 • Skriv leserinnlegg til norske aviser. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed den allemenne fokusen på dette temaet. Liste over norske aviser finner du her.
 • Meld deg på NOAHs Aktivist nyhetsbrev. Gå til DyrsRettigheter.no og meld deg på vårt Aktivist Nyhetsbrev – da får du vite når det arrangeres aksjoner, demonstrasjoner, løpeseddelutdelinger og andre aktiviteter mot hvalfangst.
Hovedfoto: IFAW